ОУ "П. К. Яворов" – гр. Бургас

Галерия

I б – Обичаме да учим

Ние много обичаме да учим. Всеки нов ден започваме с любимото си стихотворение: "Ученик съм вече аз, ученик от първи клас. С песен започвам учебния ден, да уча, да уча е радост за мен, защото, който се учи, той ще сполучи."

Горе

I б – Обичаме да празнуваме

С голямо желание се подготвихме за нашето коледно тържество. Украсихме си класната стая и елхата.Освен традиционната коледна елха, имахмме и една по–различна – уникална – "Нашата елха с добри дела". На празника имахме коледна трапеза. За нея се погрижиха нашите мили родители, за което сърдечно им благодарим. Имахме и викторина. Отговаряхме на трудни въпроси, подготвени от нашите учителки. Настъпи и най–вълнуващият момент – получихме прекрасни подаръци. Празнувахме и се забавлявахме чудесно! Пожелаваме Щастлива Нова 2015 година на всички!

Горе

I б – празник

За празника на нашия роден град Бургас решихме да направим изненада на нашите мили родители. С много любов изработихме красиви рибки, които им подарихме. Поздравихме ги със стихотворение. Подарихме рибка и на Пони. Изработихме прекрасно пано "Ах, морето" / Клуб "Приятели" и Арт студио "Малки творци".

Горе

I б клас

КОИ СМЕ НИЕ?

НИЕ СМЕ ТОВА -

СИЯЙНИ МИЛИ СЛЪНЧИЦА

С ДОБРИ И ВЕСЕЛИ СЪРЦА

И ЩЕ ОГРЯВАМЕ СВЕТА

С ИСТИНСКИ ДОБРИ ДЕЛА!

ДЕВИЗ:

ВИНАГИ ПОБЕЖДАВАЙ ЗЛОТО

ЧРЕЗ ДОБРОТО!

Горе

Спортни постижения

Стела Стоилова получи златен, бронзов и сребърен медал на международното състезание по плуване NEMO KUP на Olimpik басейн в гр. Скопие. Тя се състезава в пет дисциплини като представител на ПС "Бриз". Представи се блестящо в конкуренцията на 340 състезатели от 8 държави.На 29 и 30 ноември 2014г. в Пловдив се проведе Международен турнир по плуване за деца и юноши, в който взеха участие 376 плувци (218 момчета и 158 момичета) от 19 български, 2 македонски и 1 сръбски клуб. Най- добри постижения за възраст 2004 година при момчетата има Атанас Тотляков от ПК „Бриз”, който е ученик в 4Б клас .Той се прибра в Бургас с 5 медала- 2 златни от дисциплините 100м съчетано плуване и 100м делфин и 3 сребърни от дисциплините 50 м кроул, 50 м делфин и щафета делфин.

Наско, все така побеждавай и ни радвай с успехите си!

Горе

За пореден път момичетата IV–Б клас показаха, че са истински бойци!

Стела Стоилова получи златен, бронзов и сребърен медал на международното състезание по плуване NEMO KUP на Olimpik басейн в гр. Скопие. Тя се състезава в пет дисциплини като представител на ПС "Бриз". Представи се блестящо в конкуренцията на 340 състезатели от 8 държави.

Жанет Ангелова завоюва 4 златни медала, 1 сребърен и 1 бронзов медал на състезания по триатлон от СК "Акулите" на държавно индивидуално първенство в гр. Пловдив.

Радост Панайотова спечели златен медал по художествена гимнастика в гр.Стара Загора по случай 20–годишния юбилей на СК "Берое".

Браво, момичета! Бъдете все така на върха!

Горе

"Морето не е за една ваканция" – национален конкурс

"Морето не е за една ваканция" – национален конкурс, организиран от ОДК–Бургас, който се провежда за девета поредна година по случай международния ден на морето. С участието си Стела Стоилова от 4–б клас спечели единствената награда в първа възрастова група в раздел Приложни изкуства. Залата в библиотека "Яворов" бе препълнена с желаещи да присъстват на награждаването. Участваха ученици от цялата страна, които изразиха голямата си любов към родното море. Стела озаглави творбата си "Красотата на морето". Тя получи грамота и много подаръци.

Браво, Стела! Желаем ти успех и на международни състезания!

Горе

Публикации за ОУ "Пейо Яворов"

Горе

Весела Пенчева Петкова - IVб клас

Коледно математическо състезание-грамота, IV място

„Математика без граници"- сребърен медал, II място

Великденско математическо състезание-златен медал, I място

Математическо състезание „Свети Николай Чудотворец"- златен медал, I място

Математическо състезание ПМГ"Академик Никола Обрешков"- IV място

Европейско кенгуру-максимален брой точки

Олимпиада по математика – II кръг - II място

от 3 клас

Математическо състезание ПМГ"Академик Никола Обрешков" - IV място

Атанас Стоянов Хрисулев - IVб клас

Състезание по ИТ - I място – 2011 г.

Европейско кенгуру - I място – 2012 г.

Европейско кенгуру - I място – 2013 г.

Европейско кенгуру - III място – 2014 г.

„Математика без граници"- сребърен медал, II място

„Математика без граници"- бронзов медал, III място

Горе

Атанас Стоянов Хрисулев - IVб клас

Състезание по ИТ - I място – 2011 г.

Европейско кенгуру - I място – 2012 г.

Европейско кенгуру - I място – 2013 г.

Европейско кенгуру - III място – 2014 г.

„Математика без граници"- сребърен медал, II място

„Математика без граници"- бронзов медал, III място

Горе

Награди за I г клас

Малките слънчица от I г клас завоюваха достойно своите първи победи. Дори, Ира, Мими, Габи, Иви и Сиси с голямо желание и ентусиазъм се явиха на състезанието "Всезнайко" в гр. Бургас и спечелиха отборно III място, а Наталия се класира на национално ниво на състезанието на СБНУ.

Поздравления!

Горе

Осми март в III б клас

С най-милите и нежни думи учениците от 3-б клас поздравиха своите майки и баби на празника, организиран по случай 8 март.В песни, стихове и драматизации изразиха своята обич и безкрайна благодарност.Голяма беше изненадата от подаръка, който беше изработен изработен от децата специално за тях - с много любов .

Горе

Да дарим радост по Коледа

Човекът от съвременния свят често е обсебен от идеята, че това, което притежава не е достатъчно. Желае да има още и още и рядко се сеща, че може да даде...

Инициативата на учениците от ОУ "Пейо Яворов" – Да дарим радост по Коледа е не просто поредната благотворителна проява, а идея, която може да промени всички. Тези, които имат – да осъзнаят, че животът може да е прекрасен, ако се ограничиш в необходимото, а с излишното дариш щастие на другите. Тези, които нямат, може да получат мечтания празник. Бъди личност, която дава, а не трупа...

Смисленият живот се гради върху поредица от добри дела, върху почтеността на ежедневието. Не е нужно да извършим велика постъпка или подвиг, за да сe появим на първа страница на вестниците. Много по-важно е да отворим сърцата си към малките човешки жестове.

В навечерието на един от най-светлите празници Коледа, учениците от ОУ "Пейо Яворов" организираха дарителска акция, за да съберат за свои връстници от Центровете за настаняване от семеен тип гр.Средец, дрехи, обувки и играчки. Вярваме, че чрез малки дарения всички ние можем да направим настъпващата Коледа по-щастлива и по-топла за много от тях.

Благодарим на всички вас за щедростта и съпричастността!

От Екипа на училището

Горе

24 май 2013 г.

Горе

Приятели на природата

През месец април учениците от 1В клас проведоха занятие по Роден край под надслов "Приятели на природата". В продължение на 2 учебни часа техен любезен гост беше г–н Димитър Русев, заместник–директор в Горско стопанство, град Средец. Той представи в презентация богатия и интересен свят на дивите животни. Голям интерес предизвикаха колекциите от рога на сърни и елени. Децата го затрупаха с въпроси, на които той отговори търпеливо и изчерпателно. Малките природолюбители изненадаха своя гост с кратка драматизация, а "Пролетта", "Щъркелът" и "Лястовицата" зададоха своите нелесни гатанки. Учениците изпратиха госта си с благодарност и с молба за нови срещи с дивата природа.

Горе

Конкурс "Аз, моят град и морето"

Усмивки грееха по лицата на учениците от 2-б клас. Те се представиха достойно на конкурса "Аз, моят град и морето", организиран от ОДК – Бургас и Ротари клуб. Рисунките им украсиха втория етаж на Бургаски свободен университет, където им бяха връчени грамоти.

Горе

Тържество за Осми март

С мили думи и сърдечни пожелания, в празнично украсената класна стая,учениците от 2–б клас поздравиха своите майки и баби по случай Осми март.

С голяма любов в часовете по интереси те изработиха красиви подаръци. Почерпиха всички гости със сладки,които сами приготвиха и заслужиха бурни аплодисменти.

Горе

Мартеницата–амулет за здраве

Традиция и съвременност,събрани в обредността и преданията за Баба Марта, провокираха учениците от II б клас. Те участваха в Общински конкурс "Мартеницата–амулет за здраве и завоюваха първо място.Честито!

Горе

Коледа II б клас

"На Коледа идват мечтите

на Коледа светят елхите

те са красиви ицветни

и край тях се пеят коледни песни !"

В навечерието на Коледа учениците от 2-б клас отправиха своите пожелания към родители и гости,които силно ги аплодираха .Те пресъздадоха коледния обичай и пожелаха на всички щастлива и успешна нова 2013 година.

Горе

Богатството на Бургас

Град на поети, художници , музиканти ……….., град на таланти - с право наричат така Бургас ! И ще продължават да го наричат!

За поредна година Община Бургас уважи своите най-млади таланти и по случай Никулден, връчи награди на всички деца и младежи , спечелили призови места на национални и международни конкурси . Сред отличените бяха шестима наши достойни ученици : Мая Чайкова , Мария Георгиева, Ани Краева / раздел Изобразително изкуство/ Стоян Илчев, Невена Стоилова, Александра Златарева/ област Спорт/ .

Желаем им много нови успехи и през Новата година!

Горе

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ, ПОСЛУЧАЙ НИКУЛДЕН

ОУ „Пейо Яворов” е партньор на Община Бургас в реализирането на проекта „Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи” към ОП „Развитие на човешките ресурси”. Дейностите, които се реализират целят подпомагане на обучението, социализацията и интеграцията на учениците със специални образователни потребности от шест бургаски учебни заведения.

В рамките на проекта, на 3 декември в залата на Дома на нефтохимика се състоя концерт , посветен на празника на град Бургас – Никулден. Заедно със своите приятели от училищната вокална група «Яворина», с ръководител г-жа Ани Маринова, на сцената излезе Наско Ангелов . С индивидуални изпълнения се включиха Мария Гинева и Иво Ибришимов от седми клас. Кръшен народен танц извиха танцорите на г-н Димитър Тонев , а с тях на сцената се изяви и Габриела Петкова. Публиката , сред която имаше и много наши възпитаници , награди с искрени аплодисменти талантливите изпълнители.

Горе

Официално откриване на Проект "Център по природни и компютърни науки"

Днес вратите на ОУ "Пейо Яворов" – град Бургас бяха широко разтворени за гостите, дошли на веселия празник тук. С тържествени слова и много веселие бе отбелязано реализирането на проекта по изграждане на "Център по природни и компютърни науки" , осъществен с подкрепата на Фондация "Америка за България". Сред гостите уважили празника, бяха представителите на фондация "Америка за България" – г—жа Иванка Цанкова – Програмен директор "Образование и библиотеки", Наталия Митева – Експерт "Образование и библиотеки", г—жа Й. Ананиева , заместник—кмет по Образование в Община Бургас, г—жа Цветелина Рандева , говорител на РДВР—гр. Бургас , още много приятели и съмишленици. Разходката из напълно обновените кабинети и фоайета на третия етаж очарова всички . Но най—доволни са, разбира се, възпитаниците на училището, които се радват на новите придобивки …

Горе

Екскурзия до гр. Чирпан

Горе

В годината на 50–годишния юбилей на училището ученици присъстваха на премиера на филм за своя патрон в град Бургас

На 18 октомври група ученици и учители от училището ни посети КЦ "Морско Казино", зала "Петя Дубарова" , за да присъства на премиерата на филма "Тя мина. Мина" в град Бургас. Филмът разкрива непознати досега факти за живота и любовта на Яворов и Мина. Част от кадрите са снимани във Франция.

Горе

Ден на учителя 05.10.2012 г.

На 5 октомври – международният ден на учителя – в ОУ "П. К. Яворов", гр. Бургас, се проведе среща между учители пенсионери и Педагогическия колектив – вълнения, усмивки, сълзи, спомени и ........много идеи за бъдещето. Така бе поставено и началото на мероприятията, свързани с 50 – годишния юбилей на училището.

Горе

Хей, ваканция, здравей!

Дойде краят на учебната 2011/12 година, през която изкачихме още едно стъпало по стръмната стълбица на знанието. Ежедневието бе изпълнено с учение и труд, с радост и удовлетворение, с творчество и игри. Затова тържеството, по случай закриването на учебната година , бе кратко, но много вълнуващо. Приветствие към всички, събрали се в слънчевия училищен двор в ранното утро на 15 юни, отправи г-н Стоян Георгиев - директор на Основно училище „Пейо Яворов”. С бурни аплодисменти бе съпътствано награждаването на отличните ученици и връчването на станалите традиционни призове на най-изявените седмокласници.

След церемонията по „предаване” на училищното знаме на новите знаменосци, прозвучаха благодарствени слова от седмокласниците към любимите учители и затрогващи минути на сбогуване.

На добър път, приятели, много успехи и весело лято!!!

Горе

Награждаване

На 29.03. бяха връчени най – тържествено награди те на победителите от Областния кръг на състезанието –Европейско кенгуру". Първото място бе спечелено от Атанас Хрисулев /2б клас, ОУ "Пейо Яворов"/. Наградата връчи пом. Директора на ОУ "Пейо Яворов" г–жа Гергана Костадинова.

Горе

На весела екскурзия

За малките палавници от I и II клас бе организирана еднодневна екскурзия. Те посетиха Зоопарка в град Стара Загора. Там видяха различни интересни животни. Порадваха се на малките смели мечета и дивите козички.

Горе

Ден на таланта

В конкурса взеха участие 12 участници – Стели Н., Димо, Наско, Гиги, Криси, Дени, Веси, Стели Б., Диян, Беки, Дани Вл., Дани Р. Те репетираха усилено и се представиха изключително добре. Участваха с танци, рисунки, песни, изобретения.Всеки от тях получи заслужени бурни аплодисменти от уважаемата публика. Накрая всеки един гласува за своя любимец. Г–жа Борисова и г–жа Димитрова изброиха постъпилите гласове. Спечелени бяха три първи места – Стели Н., Димо и Наско. Грамота за достойно представяне и за показани отлични артистични умения получиха Стели Н. и Димо, а Наско – за достойно представяне и за показани отлични изобретателни умения /радио с микрофон, на който Дани Вл. запя песен /.

На победителите "Честито!" – 2б клас "Сияйни слънчица"

Горе

Празник на буквите в I–ви "а" клас

Горе

Празник на буквите в I–ви "б" клас

Вълнуващ и тържествен бе празникът на буквите в I–ви "б" под надслов "Ние вече сме грамотни". Класната стая се оказа малка да побере всички, които желаят да присъстват на него. Родители и гости аплодираха всяко изпълнение на вече грамотните малки ученици и искрено им се радваха.

"Букварът", "Читанката", "Азбуката", "Д–р Охболи", "Царица-Наука" дадоха полезни съвети на всички за отношението към родината, към родното училище,към книгите.Малките първокласници показаха със своите знания,че са положили много труд и старание. За награда получиха Свидетелство за грамотност,а Директорът на училището г–н Стоян Георгиев им изпрати Поздравителен адрес.

Това бе един истински празник на грамотността!

Горе

8 – март

"Майката е слънцето, което топли деня! Майката е щастието, за което мечтаем! Майката е светлината, която сочи пътя ни!" Със стихове, изпълнени с обич и безкрайна любов към майката, учениците от 1–ви клас подготвиха Осмомартенски поздрав за учителките в училище. Поднесоха им подаръци и бяха наградени с усмивки и много аплодисменти.

Горе

Потомци сме на славни деди

На Националния празник – 3 март и 134 годишнината от Освобождението от османско робство, учениците от шести клас посветиха своето състезание по история. В благородна надпревара отборите показаха, че обичат българската история. Не беше лесно да се избере кой е по–добре подготвения отбор, всички знаеха толкова много. С трудната задача блестящо се справи компетентното жури.

Със своите знания учениците Анна Краева, Димитър Попов, Камелия Покраева, Мария Георгиева ,Мая Чайкова, Ан–Мари Костадинова, Лина Аюби, Максимилиян Малчев, Пламен Дерменджиев и Яна Болсуранова показаха, че героите загинали за свободата не са забравени.

Горе

Баба Марта

Изложба на мартенички в ОУ"Пейо Яворов". Децата изработиха атрактивни мартенички.

Горе

Яворови дни 2012 година

С емоционално тържество възпитаниците на бургаското основно училище "П. К. Яворов" отбелязаха празника на своя патрон. Това бе и кулминацията на “Яворови дни 2012”, които по традиция стартираха в средата на месеца и бяха организирани от училищното настоятелство.

Медиите за нас: Пойнт Бургас

Коледа и Нова година

Въпреки големите си ангажименти, Дядо Коледа остави пълен чувал с подаръци за учениците от 1 б клас. Те поздравиха своите родители и близки с настъпващите коледни и новогодишни празници. Седянката в класната стая ни пренесе на топлото огнище, при суматохата около приготвянето на трапезата, при мъдростта на традициите, запазили се до наши дни.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

СТРАХОТЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ

Коледа! Всички я чакаме с трепет и с много светла надежда! Най–весели и нетърпеливи са най–малките. Поздрав към възпитаниците на одз №2 "Звездица – Зорница" отправиха група ученици от оу "Пейо Яворов" – гр.Бургас. Вокалната група "Яворини", с ръководител г–жа Ани Маринова, танцовата формация "Лилипоп", с ръководител г–жа Марина Жейнова, бяха наистина страхотни! Чаровната публика от бъдещи първокласници ги награди с много аплодисменти. Всички в залата, деца и родители, бяха омагьосани от коледния дух, за което допринесоха и стиховете, изпълнени от ученици от класа на г–жа Дарина Димитрова.

МНОГО ПРЕКРАСНИ КОЛЕДНИ ИЗНЕНАДИ ЗА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ!

НАГРАДЕНИ ВЪЗПИТАНИЦИ ОТ ОУ "ПЕЙО ЯВОРОВ"

В навечерието на Никулден в заседателната зала на Община Бургас се събраха едни от най–талантливите деца на Бургас, спечелили призови места в международни и национални турнири и конкурси Сред тях бяха и четирима възпитаници на нашето училище: Ивайла Митева от І "а" кл., Ростислав Русев от ІV"а" кл., Мария Георгиева от VІ"а" кл., Нейко Плачков от VІІ"а" кл.

Честито на наградените и много нови успехи!

1 декември – Световния ден за борба със СПИН

В навечерието на 1 декември – Световния ден за борба със СПИН , ученици от бургаските основни училище се събраха в Младежкия културен център, за да изразят своята съпричастност към този световен проблем. Тук бяха и представители на Ученическия съвет на ОУ "Пейо Яворов" гр.Бургас: Наталия Фотева , Любослава Пампулова , Петър Стоянов, Халил Халилов, Лина Муаз , Алексина Александрова и Верен Тончев. Те участваха във форума с кратък театрален скеч и интересна презентация по темата, които подготвиха и режисираха заедно с педагогическия съветник г–жа В.Джуфова . За оригиналното си представяне бяха отличени с грамота и книги. Целта на срещата е младите хора от морския град да повишат информираността си за болестта – важно условия за намаляване броя на заразените.

Ден на толерантността

По случай международния Ден на толерантността 16 ноември,учениците от 1 б клас поздравиха децата от ДЦ "Св.Н. Чудотворец". Мотото на празника бе: "За една топла усмивка,за една подадена ръка,за един по-добър свят".Малките ученици зарадваха своите нови приятели с изработени от тях подаръци. Обещаха си още нови срещи и приятни преживявания заедно.

С грижа за опазване на природата. Живей на чисто!

Как можем да опазим природните богатства, да спестим енергия, да намалим вредните отпадъци , разлагащи се стотици години и отделящи много вредни вещества? Малките възпитаници на ОУ "Пейо Яворов" гр Бургас знаят отговорите на тези въпроси, защото обичат природата и често дискутират в клас по тези теми .

На 5 октомври учениците от първи до четвърти клас с удоволствие посрещнаха зеления еко –автобус в училище . Всички имаха възможност да се включат в дискусия за необходимостта от разделното събиране на отпадъците, да изгледат филмчето "Повелителите на рециклирането" . Малките природолюбители постигнаха високи резултати в интерактивната игра "Стани Еко-–герой". Всички, посетили Еко – автобуса си тръгнаха с усмивка и подаръче – пликче със семенца от бял бор или акация, за да помогнем на зелената ни планета да стане още по-красива и чиста .

Откриване на учената 2011/2012 година

Официално под звучите на Химна на България бе открита учебната 2011/2012 година. На тържественото откриване присъстваха гости от Община Бургас, РДВР Бургас, Училищното настоятелство и много родители.

Успешна учебна година!

Лагер на побратимените градове

В периода 05 – 11 юли 2011г., се проведе лагер на побратимените градове, в който взеха участие шестима ученици от ОУ "Пейо Яворов" – гр. Бургас и директорът на училището – Стоян Георгиев. Лагерът се проведе в гр. Игнеада, Република Турция.

Учениците имаха възможност да се запознаят със свои връстници от градовете Малко Търново, Добрич, Ямбол, Къркларели /Република Турция/, Маниса /Република Турция/. Децата се превърнаха за една седмица в скаути, което много ги зарадва. Спането се осъществи на 500 м. от плажната ивица на турското черноморие в палатки. През деня се организираха спортните мероприятия плуване, походи в гората, каране на велосипеди, състезания за разпъване и сгъване на палатки, палене на лагерен огън, приготвяне на храна, посещение на пещерата "Дупница".

Голяма част от мероприятията бяха организирани от ръководителите на групите, участници в лагера. Последния ден ученици и ръководители бяха на прием, даден от областния валия на гр. Къркларели, Република Турция, на който се дискутираха въпроси, свързани с реализирането на бъдещи подобни лагери, с цел опознаване културата и бита на двете държави.

Да съхраним и опазим нашата природа за поколенията

След приключване на обучението си по биология и здравно образование учениците от VII – те класове на ОУ "Пейо Яворов", затвърдиха знанията си чрез събирането и направата на хербарии и препарирани насекоми, които изложиха в експозиция във фоайето на училището.

Те работиха под мотото: "Да съхраним и опазим нашата природа за поколенията".

Желянка Георгиева " учител по биология и ЗО

Конкурс "Стълба към върха"

На 17.05 2011 в залата на Военен клуб – гр.Бургас се проведе Първия музикален конкурс за изпълнение на българска песен "Стълба към върха", организиран от ОУ "Пейо Яворов" – гр.Бургас, със съдействие на Училищното настоятелство и РДВР " гр Бургас. ОЩЕ

Рисунка на асфалт

С голямо вълнение и радост първокласниците посрещнаха малки си приятели – децата от ЦДГ "Пламъче", за да претворят заедно своя чуден детски свят в рисунки на асфалт. Тази среща беше организирана от учителките на бъдещите и настоящите първокласници и с любезното съдействие на учителките от детската градина.

Земята – планета на хората

Мона Радева завоюва II място за рисунка в конкурса "Земята – планета на хората", който се проведе на 22.04.2011 г. в гр. Бургас.

Състезание по Информационни технологии

Учениците от I – IV клас приложиха своите знания и умения в състезанието по информационни технологии. Те рисуваха с компютър, като използваха разнообразието от инструменти на програмата Paint. Участниците положиха голямо старание и успешно се справиха с поставената задача. Отличиха се Наско от 1б и Ники от 2б – първо място, Ивана от 4а и Дени от 1б – второ място, Ангел от 1а, Гюрсел от 1а и Теодора от 2а – трето място. Участниците бяха поздравени и наградени от г–жа Гергана Костадинова – пом. – директор на училището.

Първа награда в общинското състезание – Великденска украса

На 21.04.2011 г. учениците от II б клас на ОУ "Пейо Яворов" с класен ръководител Матейка Колева спечелиха първа награда в общинското състезание - Великденска украса. Тя им беше връчена тържествено в църквата "Св. Богородица". Грамотата и статуетката бяха истинско признание за тяхното творчество.

Сребърен медал

Серхан Ерхан Ахмед ученик от Iа клас участва в държавно първенство по киокушин и спечели II място и сребърен медал.

Награждаване – Европейско кенгуру"

В ОУ "Пейо Яворов" се състоя награждаването на отлично представилите се учстници в Националното състезание "Европейско кенгуру". Гост на награждаването беше ст. експерт по математика, информатика и ИТ от РИО – Бурга Величка Транева.

Екскурзия до Варна

Безплатна екскурзия до Варна с изявилите се ученици от ОУ "Пейо Яворов"

Треньор: Кръстю Колев

"Последен мач в прахоляка"

Футболният отбор на ОУ "Пейо Яворов" завоюва I – во място в Междуучилищния футболен турнир "Последен мач в прахоляка".

Треньор: Кръстю Колев

Пролетен бал 2011

Мистър Пролетен бал 2011 спечели Верен Тончев от ІV б клас

Мис Пролетен бал 2011 е Стефани Вълчева от ІІ а клас .

Пролетен бал 2011

Наградени ученици на Национален конкурс "Водата – извор на живот"

      Ростислав Русев от III а клас , I – ва награда за разказ;
      Лина Аюби от V в клас, поощрителна награда за разказ;
      Румен Гогов от VI а клас, поощрителна награда за рисунка

Срещите ни с г–ца Цвети Рандева

Срещите ни с г–ца Цвети Рандева, инспектор превенция към РДВР – гр.Бургас, са винаги интересни и запомнящи се. Разговорите ни по едни от най-горещите теми като "Трафик на хора", "Наркотици" и др. са много полезни за нас и затова ги очакваме с нетърпение! /на снимките моменти от срещата с ученици от шести "б" клас./

Победа!!!

Отборът ни по футбол с ръководител г – н Колев е на върха – ПЪРВО място на общинския турнир.

Браво, момчета!!!

Грамота за отбора на III клас по математика.

Отборът на ОУ "Пейо Яворов" се класира на II – ро място в отборното класиране на Състезанието по математика в чест на 40 годишнината на ПМГ "Акад. Никола Обрешков".

Тържествена церемония послучай празника на град Бургас

На тържествена церемония послучай празника на град Бургас – Никулден, 93 изявени и талантливи бургаски ученици от 29 училища в общината бяха отличени за постигнати високи резултати и завоювани престижни награди в международни олимпиади и национални конкурси.

В събитието, което се състоя в зала "Изток" на Бургаски свободен университет, участваха кметът Димитър Николов, зам.– министърът на образованието Милена Дамянова, зам. – кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет — Бургас Снежина Маджарова, зам.–областният управител Златина Дукова и директорът на Регионалния инспекторат по образование инж. Виолета Илиева.

От нашето училище бяха наградени:

Изобразително изкуство: 1. Петър Стоянов – ОУ "П.Яворов" - 6 а клас; Български език и литература: 1. Преслава Костадинова &ndash ОУ "П.Яворов" – 3 а клас; Спортни постижения – 20. Нейко Плачков – ОУ "П.Яворов" – 6 а клас.

Горе
Електронен дневник ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 7 КЛАСВАЖНО
Две хубави очи

Две хубави очи. Душата на дете

в две хубави очи; – музика – лъчи.

Не искат и не обещават те . . .

Душата ми се моли,

дете,

душата ми се моли!

Страсти и неволи

ще хвърлят утре върху тях

булото на срам и грях.

Булото на срам и грях –

не ще го хвърлят върху тях

страсти и неволи.

Душата ми се моли,

дете,

душата ми се моли . . .

Не искат и не обещават те! –

Две хубави очи. Музика, лъчи

в две хубави очи. Душата на дете.